Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: در نرم افزار «رایا» مکان‌ها و فضاهای مناسب سازی شده برای معلولان، توان یابان و نابینایان و ناشنوایان مشخص شده است.
به گزارش خبرنگار شهر، 13 آذرماه مصادف با روز جهانی معلولان در از نسخه موبایلی اپلیکیشن «رایا» به آدرس map.tehran.ir رونمایی خواهد شد. این اپلیکیشن در بخش نقشه تهران، خدماتی مانند مسیریابی، اعلام ترافیک معابر، اماکن تهران که خود اماکن عمومی مانند مترو و بوستان‌هایی که برای معلولان و نابینایان مناسب سازی شده است را معرفی می‌کند، معرفی محدوده طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا، مرز محلات، نواحی و مناطق، بخش قصه‌های خیابان ولیعصر (عج)، شماره شناسایی ملک و جستجوی بهشت زهرا (س) ارایه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آنطور که مهدی صالحی، مدیرکل معماری و ساختمان معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران به شهر گفته است «در نرم افزار «رایا» مکان‌ها و فضاهای مناسب سازی شده برای معلولان، توان یابان و نابینایان و ناشنوایان مشخص شده است.»
به گفته او «البته پیش از این هم این قابلیت‌ها در نقشه وجود داشت فقط با رایانه‌ قابل استفاده بود اما حالا قرار است در تلفن همراه شهروندان نیز قابل استفاده شود. فعلا در این مرحله مکان‌های مناسب سازی شده مرتبط با شهرداری مشخص شده، اما پیشنهادمان این است که بتوانیم مجموعه های دولتی، خصوص و عمومی هم به این مجموعه اضافه کنیم. در ستاد ملی مناسب سازی کشورهم این پیشنهاد داده شده که همه دستگاه ها به ما ملحق شوند.»
در نرم افزار رایا یا همان نقشه تهران، بخشی به نام لایه معلولان وجود دارد، با یک کلیک روی این آیکون، هشت دسته اطلاعات درباره مکان‌های مناسب سازی شده معلولان و نابینان و ناشنوایان مشخص می‌شود. در این نقشه ایستگاه‌های مترو مناسب ویلچیر، ایستگاه‌های مترو مناسب معلولان و نابینایان، ایستگاه‌های مترو مناسب نابینایان، بوستان‌های مناسب معلولان، سرویس بهداشتی‌های مناسب معلولان، ساختمان‌های اداری شهرداری، سرای محلات و بازار میوه و تره بار به طور دقیق مشخص شده است.
بر اساس اطلاعاتی که در نقشه رایا آمده است، چیزی در حدود 50 ایستگاه مترو، 19 ایستگاه مترو مناسب معلولان و نابینایان و نزدیک به 30 سرای محله در سطح شهر تهران مناسب‌سازی شده‌اند.
اپلیکیشن «رایا» نقشه‌ آفلاین تهران و کرج با آخرین تغییرات معابر آنهاست و مسیریابی سخنگو نیز محسوب می‌شود که امکان ارائه فرامین صوتی فارسی را هم دارد. همچنین می‌توان با ورود به این نرم افزار اماکن شخصی خود را ذخیره کرد و مسیرهای مورد نظر را به اشتراک گذاشت. وضعیت ترافیک معابر اصلی بر روی نقشه، قابلیت جستجوی آفلاین محلات، معابر و موقعیت‌ها، انواع قابلیت‌های مسیریابی‌های مختلف و بسیاری امکانات دیگر را می‌توان روی این اپلیکیشن جستجو کرد.
پیش از این هم عبدالرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در تیرماه امسال در نشست هماهنگی برنامه های سال 1399 ستاد مناسب سازی فضاهای شهری گفته بود «طبق برنامه ریزی صورت گرفته، قرار است در معابری که مناسب سازی در آن صورت می گیرد، چک لیستی جامع با در نظرگرفتن تمامی موارد فنی و مهندسی تهیه شده وگزارش آن به دبیرخانه ستاد مناسب سازی نیز ارسال شود. همچنین طبق این برنامه باید اطلاعات وضعیت مناسب سازی ایستگاه های مترو جهت درج در سامانه اطلاعات اماکن مناسب سازی شده در پرتابل شهرداری تهران و اپلیکیشن رایا ارائه شود، بر این اساس باید نسبت به نصب آسانسور و اجرای مسیر بساوایی ایستگاه هایی که مناسب سازی نشده اند اقدام شود.»
خبرنگار: فریبا رحمانی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مناسب سازی شده ایستگاه های مترو مناسب معلولان نرم افزار مترو مناسب مشخص شده مکان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۰۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استانداردسازی آدرس‌های اماکن از طریق سامانه ملی جی نف

محمود لیایی معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست با اشاره به استاندارد سازی آدرس های اماکن از طریق سامانه جی نف گفت: این پروژه قرار است که استانداردسازی آدرس ها و ژئوکد کردن پارسل های پستی را انجام دهد. جی نف یک پایگاه داده اطلاعاتی بوده با آدرس تمام ساختمان ها و واحد های مکانی موجود در شهر ها و روستا های کشور را استاندارد سازی می‌کند. با این پروژه نحوه آدرس در کمترین زمان صورت گرفته و استاندارد سازی می‌شود.

او افزود: میانگین کشوری این پروژه در حال حاضر بیش از ۸۷ درصد پیشرفت داشته است. استاندارد سازی یعنی یک آدرس تنها از یک مسیر شناخته شده و امکان مشابه سازی و سوء استفاده از بین می‌رود و تمام دستگاه های دولتی مرجعشان برای آدرس دهی پروژه ملی جی نف است. با اجرای کامل طرح جی نف در کهگیلویه و بویراحمد نشانی همه اماکن یکسان سازی و با آدرسی استاندارد تبدیل می‌شود.

لیایی اظهار کرد: پروژه ۱۲ شهر در استان کهگیلویه و بویراحمد را تکمیل کرده‌ایم و ۶ شهرستان دیگر نیز تا آینده نزدیک تکمیل می‌شود. پس از جمع آوری و به روز شدن اطلاعات هر شهرستان کد پستی هوشمند و پلاک نوسازی تولید شده درب منازل نصب می‌شود و این بخشی از طرح هوشمندسازی شهر است. ارائه خدمات الکترونیکی و اجرای کامل طرح جی نف می‌تواند در خدمت رسانی صحیح به مردم اعم از کاهش ترافیک و آلودگی هوا، جلوگیری از اتلاف وقت، کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری و بالا بردن سطح رضایتمندی مردم موثر باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • نقشه مترو فضایی؛ به راحتی ایستگاه عوض کنید!
  • شخصیت دختر کاپشن‌صورتی با گوشواره قلبی رونمایی شد
  • کاراکتر دختر کاپشن‌صورتی با گوشواره قلبی رونمایی شد
  • «نقشه راه اجرای سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم» رونمایی شد
  • اهواز باید برای تردد معلولان و جانبازان مناسب‌سازی شود
  • مناسب سازی ورودی ادارات دولتی و محیط شهری برای معلولان و جانبازان
  • شهرداری قزوین اقدام عملی برای مناسب‌سازی شهر انجام نداد
  • شهرداری قزوین قدمی برای مناسب‌سازی شهر برنداشت
  • استانداردسازی آدرس‌های اماکن از طریق سامانه ملی جی نف
  • درختانی که از داخل ساختمان عبور کردند