Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-09@16:11:41 GMT

اتصال تهران به حومه؛ نقشه مترو برای دهه ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۸۶۹۸

اتصال تهران به حومه؛ نقشه مترو برای دهه ۱۴۰۰

دورنمای برنامه‌های شرکت متروی تهران از توسعه خطوط هفتگانه و بهره برداری از ۴ خط جدید حکایت دارد و مجموع خطوط یازده گانه مترو به ۵۰۴ کیلومتر خواهد رسید.

خبرگزاری میزان - روزنامه همشهری نوشت: کرونا هم خیابان‌های تهران را خلوت نکرد، بلکه فقط از تعداد مسافران حمل‌ونقل عمومی کاست. کاهش مسافران، ضرر‌های مالی هنگفتی به این بخش، به‌ویژه مترو، وارد آورده است؛ فرنوش نوبخت، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران، چندی پیش عنوان کرد که به‌طور میانگین کرونا ماهانه بیش از ۷۰ میلیارد تومان به مترو خسارت می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در منفعت حمل‌ونقل عمومی برای تهران جای شک و شبهه‌ای نیست.

نفع توسعه حمل‌ونقل عمومی، کاهش آلودگی هوا، کاهش سرسام‌آور ترافیک و انضباط شهری است. اما تحریم‌ها، پرداخت نشدن سهم کامل دولت که خود نیز با محدودیت‌های مالی مواجه است، کاهش درآمد‌های شهرداری و از آن‌طرف افزایش هزینه لوازم و تجهیزات در مقابل کاهش درآمد‌ها متأثر از شیوع کرونا، همگی سد راه توسعه حمل‌ونقل عمومی در تهران هستند.

کرونا فعلاً رفتنی نیست و باید از در همزیستی مسالمت‌آمیز با آن درآمد، از طرفی با توجه به تراکم روزافزون جمعیت و تشدید بحران آلودگی هوا و ترافیک، باید در جهت توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی کلانشهر تهران تلاش شود تا اقبال عمومی به این بخش برگردد و بار اصلی سفر‌های درون‌شهری به ناوگان حمل‌ونقل عمومی محول شود. از شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه (مترو) پیگیر برنامه‌های امسال و دورنمای دهه ۱۴۰۰ این شرکت شدیم.

توسعه خطوط ریلی

در قالب طرح جامع حمل‌ونقل ریلی، شرکت متروی تهران از یک‌سو به‌دنبال توسعه خطوط در حال بهره‌برداری در قالب انشعابات تازه است، و از سوی دیگر ساخت و راه‌اندازی ۴ خط جدید را مدنظر دارد.

توسعه خطوط در حال بهره‌برداری:

در خط یک، طرح توسعه از میدان قدس به سمت زعفرانیه با راه‌اندازی یک ایستگاه به طول تقریبی یک کیلومتر در برنامه قرار‌دارد. در این خط، طرح توسعه مسیر از ایستگاه شهید حقانی به خیابان، ولی عصر با راه‌اندازی ۲ ایستگاه به طول تقریبی ۲ کیلومتر مدنظر است.

در خط ۲، طرح توسعه از ایستگاه فرهنگسرا تا پارک سرخه‌حصار با راه‌اندازی ۲ ایستگاه به طول تقریبی ۶ کیلومتر در برنامه قرار‌دارد.

در خط ۳، انشعاب مسیر شمال‌غربی از میدان نوبنیاد به سمت خیابان نیاوران و میدان قدس با راه‌اندازی ۳ ایستگاه به طول تقریبی ۶ کیلومتر در برنامه قرار‌دارد. همچنین، در جنوب این خط با اضافه‌شدن یک کیلومتر و یک ایستگاه، خط ۳ به منطقه ۱۸ تهران می‌رسد. این خط در ادامه توسعه جنوبی خود به‌عنوان قطار حومه‌ای به سمت اسلامشهر حرکت می‌کند. این بخش با راه‌اندازی ۵ ایستگاه به طول تقریبی ۱۵.۵ کیلومتر طراحی شده‌است.

در خط ۴ توسعه غربی مسیر از ایستگاه ارم سبز (در تقاطع با خط ۵ مترو) تا میدان چهارباغ با ۳ ایستگاه جدید به طول ۴.۵ کیلومتر در برنامه قرار دارد. توسعه شرقی این خط با ۹ ایستگاه از میدان شهید کلاهدوز به حکیمیه و خاک سفید به طول تقریبی ۸ کیلومتر دیده شده‌است.

توسعه جنوبی خط ۶ در قالب اتصال به خط یک متروی تهران از ایستگاه حرم حضرت عبدالعظیم به سمت شهرری با راه‌اندازی یک ایستگاه و طول تقریبی ۲ کیلومتر در برنامه قرار دارد.

در طرح توسعه خط ۷ از ایستگاه میدان کتاب تا جنت‌آباد شمالی به طول تقریبی ۵ کیلومتر با راه‌اندازی ۳ ایستگاه و رسیدن به پارکینگ شمالی خط ۷ در انتهای بزرگراه شهید باکری مدنظر قرار دارد.

بیشتر بخوانید: تهران، هویتی مغشوش انتهای پیام/ خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود. برچسب ها: مترو تهران شهرداری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مترو تهران شهرداری کیلومتر در برنامه قرار ایستگاه به طول تقریبی حمل ونقل عمومی راه اندازی متروی تهران بهره برداری توسعه خطوط طرح توسعه توسعه خط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۸۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ متروی قم در پیچ ؛ واگن 6 میلیاردی به 51 میلیارد رسید!

تین نیوز

سازمان قطار شهری شهرداری قم قرارداد ساخت متروی قم در شهریور ۱۳۹۰ را بست و قرار شد در سال ۱۳۹۵ این پروژه به بهره برداری برسد اما به دلایل مختلف چنین اتفاقی نیفتاد.

به گزارش خبرنگار تین نیوز، آبان ماه 1402 بود که طرح تحقیق و تفحص از قطار شهری قم در شورای اسلامی شهر قم  مطرح و پس از یک بررسی همراه با چالش و جنجال در نهایت با ۶ رأی ممتنع ، یک مخالف و ۶ رأی موافق به تصویب نرسید.

 رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر قم در خلال بررسی طرح تحقیق و تفحص از سازمان قطار شهری شهرداری قم اذعان داشت: این پروژه باید طی ۶ سال به بهره برداری می رسید که هنوز درگیر و دار مباحث مختلف فنی و اجرایی است. متاسفانه میزان پیشرفت فیزیکی قطار شهری قم به خاطر عوامل متعددی که نیازمند بررسی های ویژه است، بسیار عقب تر از پیش بینی های اولیه است.

مطلب پربازدید مرتبط را بخوانید:

خط 4 متروی مشهد به شهرک مهرگان نمی رسد؟

به گفته اعضای شورای اسلامی شهر قم  در حالی که تا چند سال پیش امکان خرید هر واگن قطار شهری با قیمت ۶ میلیارد تومانی ممکن بود که هم‌اکنون باید بیش از ۵۱ میلیارد تومان برای هر واگن هزینه شود.

 راه اندازی متروی قم به قدری زمان بر شده که در حال حاضر  مهمترین مطالبه عمومی مردم قم در حوزه حمل ونقل عمومی به شمار می رود. این روزها کارزاری در جریان است که خواهان تسریع در راه اندازی متروی قم است. در خواست مردم شهر قم از سید مرتضی سقاییان نژاد اصفهانی؛ شهردار قم و شورای اسلامی شهر قم راه اندازی سریع متروی قم است.

در کارزار «درخواست راه اندازی سریع مترو قم» خطاب به این مسئولان آمده است: ساخت مترو قم زمان زیادی برده و مردم نیاز دارند هرچه سریع تر از این خدمات بهره برداری کنند. بنابراین با توجه به نیاز شهروندان و آسان شدن حمل و نقل و پیشرفت و رونق شهر مقدس قم، ما امضاکنندگان این کارزار از شما درخواست داریم این موضوع را پیگیری کنید تا هرچه سریع تر به بهره برداری از این خدمات دست یابیم.

به گفته اعضای شورای شهر قم برای ارتقای حمل ونقل عمومی ردیف بودجه قابل توجهی اختصاص داده شده است اما هنوز این مهم عملیاتی نشده است و انتظار و مطالبه از شهرداری تحقق آن است.

گفتنی است خط یک متروی قم به طول ۱۴.۸ کیلومتر و ۱۴ ایستگاه عبوری در حال احداث است. فاز نخست خط یک مترو قم در قالب ۶ ایستگاه حدفاصل قلعه کامکار تا میدان مطهری ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

همچنین خط دو مترو نیز به طول ۱۵.۵ کیلومتر از شهرک پردیسان آغاز و در محدوده چهارراه بازار قم خاتمه می یابد.

متروی قم آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • به اندازه بزرگراه همت، زیر زمین | مترو از غرب به شرق می رسد
  • نقشه مترو فضایی؛ به راحتی ایستگاه عوض کنید!
  • مشکلات توسعه فیبر نوری به روایت مدیران اپراتورهای ثابت / شهرداری تهران اصلاً همکاری نمی‌کند
  • چگونه به نمایشگاه کتاب برویم؟ | تدابیر حمل و نقل عمومی برای دیدار با یارمهربان
  • آغاز عملیات اجرایی خط ۹ مترو تهران
  • ◄ تاکید بر احداث، توسعه و تکمیل پایانه ها و پارکینگ های شبکه مترو تهران + عکس
  • ویژه برنامه‌های فرهنگی مترو تهران در نمایشگاه بین المللی کتاب
  • همراهی متروی تهران با نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • ابن سینا مقصد بعدی تی‌بی‌ام خط ۲ مترو اصفهان
  • ◄ متروی قم در پیچ ؛ واگن 6 میلیاردی به 51 میلیارد رسید!